Retinitis Pigmentosa
Foreningen i Norge
Retinitis Pigmentosa Foreningen i Norge ønsker å spre informasjon om øyesykdommen Retinitis Pigmentosa. Medlemsskap i foreningen er åpen for alle med interesse for denne sykdommen.

Du er her:

Hjem > Arkiv

Av Martin Smedstad

jCyte legger frem resultater fra stamcelle-forsøk

Det amerikanske selskapet jCyte la frem resultater like før jul fra sin fase 1/2a kliniske forsøk med såkalte “retinal progenitor cells”.  I denne omgang er forsøkets hovedmål å teste ulike antall celler som injiseres (dosering) og å avdekke eventuelle alvorlige bivirkninger.

Meld deg på!

«VINN – VINN», det unike samarbeidet med Tyrilistiftelsen fortsetter i 2018

For femte året på rad inviteres medlemmer av RP foreningen til å delta på spennende samlinger der vi samarbeider med Tyrilistiftelsen.

Av Martin Smedstad

Nytt fra forskningen - oktober 2017

"Innsikt gir utsikter" nå også på lyd ( DAISY)

RP-foreningens nye informasjonshåndbok, "Innsikt gir utsikter" kan nå bestilles i DAISY-versjon hos Norsk lyd-og blindeskriftsbibliotek, www.nlb.no. Boknummer 614648.

INVITASJON TIL SOSIAL SAMMENKOMST VED SOGNSVANN I OSLO, LØRDAG 2, SEPTEMBER​

Dagen før RP-mila inviteres det til sosial og smakfull samling og - for dem som ønsker det - en påfølgende friluftscamp på Sognsvann i Oslo. Der vil vi slå opp to store partytelt og dekke til langbord inne i teltene. Pizza og sushi står klar, og det serveres mineralvann til maten. Annen drikke må medbringes av den enkelte.

Utpå kvelden ryddes bordene og stolene bort, og det rigges til soveplasser i teltene. Dette er Friluftslivets dag, og den markeres også mange andre steder i landet ved utendørs overnatting. Til orientering er det toaletter og vaskemuligheter like ved basen vår.

Benytt gjerne denne anledningen til å unne deg kombinasjonen av en smakfull og hyggelig kveld, en herlig og frisk natt utendørs, samtidig som du etter en felles frokost med gode venner er klar for RP-mila som starter fra samme sted like etter frokosten.

Det er ingen egenandel til arrangementet.

Ytterligere informasjon og påmelding enten det er bare til kvelden eller også til friluftscampen, innen tirsdag 29. august til Håkon Gisholt på hakongis@gmail.com eller tlf 95 75 65 87.

Vel møtt til en smakfull kveld og påfølgende friluftscamp!

Med vennlig hilsen,

RP-foreningen i Norge

 

VELKOMMEN TIL RP-FORENINGENS HØSTKONFERANSE

Tid: 13.- 15. Oktober

Sted: Hurdal syn- og mestringssenter

 

 

Vi inviterer igjen til vår tradisjonsrike høstkonferanse. Arrangementkomiteen er i full gang med planleggingen av årets konferanse. Det vil bli et variert program med både foredrag, samtalegrupper og rikelig av tid til sosialt samvær. Det blir også tid til å benytte seg av Hurdalsenterets fasiliteter - som basseng, treningsrom eller turmuligheter. 

 

I år vil det bli mulig å delta på et lite introkurs i dans. Dette vil foregå på lørdag formiddag, parallellt med annet program. Her er det begrenset med plasser og det kreves derfor påmelding.

Programmet for høstkonferansen finner du her

Du kan melde deg på her www.rpfn.no/h17

Still spørsmål om det bioniske øyet ARGUS til mannen som var med å utvikle systemet; professor Mark Humayun!

Øyelege Ewa Spoz-Zboch (som jobber på øyeavdelingen i Elverum) skal reise til USA i mars for å møte professor Mark Humayun ved USC Roski Eye Institute. Han er en av utviklerne bak det bioniske øyet ARGUS som vi flere ganger tidligere har omtalt i RP-nytts forskningsoppdateringer.
Hun har tilbudt seg å ta imot spørsmål fra RP-foreningens medlemmer om ARGUS-systemet for at professor Humayun kan svare på disse.
 
 
Har du spørsmål om ARGUS2? Da kan du sende en epost til post@rpfn.no så videresendes spørsmålet til Ewa Spoz-Zboch.
 
 
Link til norsk artikkel (2013) om ARGUS-systemet: https://www.tek.no/artikler/blinde-kathy-kan-endelig-se-igjen/135120
 
 
Link til norsk artikkel (2015) om ARGUS og aldersrelatert macula degenerasjon: https://www.blindeforbundet.no/om-blindeforbundet/nyhetsarkivet/ny-forskning-gir-hap-for-pasienter-med-torr-amd
 
 
Link til produsentens egen hjemmeside med detaljert informasjon på engelsk: http://eye.keckmedicine.org/argus-ii/

Seminar om arbeid

Ønsker du å komme ut i jobb? Vet du hva du vil jobbe med? Har du et mål? Vet du hvordan du skal komme deg dit? Eller er du ikke helt sikker?

Er du bekymret for om du kan beholde jobben du er i, eller kanskje lurer du på om du skal bytte jobb?

I så fall kan dette være noe for deg!

Les mer om seminar om arbeid

Medlem av: Retina International